Paddenstoelenteeltbedrijven uit de Bommelerwaard die hun bedrijf willen verplaatsen naar glastuinbouwontwikkelingsgebied Velddriel kunnen in aanmerking komen voor subsidie vanuit de provincie Gelderland (POP3).  

In de periode van 7 april 2022 09.00 uur tot en met 9 mei 2022 17.00 uur kunnen paddenstoelenteeltbedrijven subsidie aanvragen. Dit geldt voor tuinders die van plan zijn hun paddenstoelenbedrijf in een glastuinbouwontwikkelingsgebied Velddriel voort te zetten. De subsidie bedraagt maximaal €750.000 per aanvraag. De bijdrage kan echter nooit hoger zijn dan het aantal m2 te saneren vloeroppervlak van de paddenstoelencel, vermenigvuldigd met €25. Er is voor deze tender een maximum budget van in totaal €4.000.000 subsidie beschikbaar.

Waarom deze subsidieregeling? 

Provincie Gelderland stimuleert een toekomstbestendige glastuinbouw. Daarom richten we ons op de concentratie van glastuinbouwbedrijven in een beperkt aantal gebieden. Voor de paddenstoelenteelt is dit het glastuinbouwontwikkelingsgebied Velddriel. Concentratie levert diverse schaalvoordelen op voor de bedrijven die zich hier vestigen. Denk aan gezamenlijke voorzieningen zoals infrastructuur en energie. Hierdoor kunnen bedrijven zich op de nieuwe locatie verder ontwikkelen. Daarnaast draagt concentratie bij aan het verbeteren van het landschap, de leefbaarheid en verkeersveiligheid op de bestaande locaties.

U kunt subsidie aanvragen voor het verplaatsen van een paddenstoelenteeltbedrijf naar het glastuinbouwontwikkelingsgebied Velddriel. 

Aanvraag indienen

Vanaf 7 april 9.00 uur kunt u een aanvraag indienen via het POP3-webportaal.

• lees hier meer over de subsidie Verplaatsing Paddenstoelenteeltbedrijven op de website van de Provincie Gelderland