Woont u en/of heeft u uw tuinbouwbedrijf in het buitengebied van Brakel of Poederoijen? En wilt u (met uw buren) tegen een veel lager tarief landschappelijke beplanting op uw perceel? Zoals een hoogstamboomgaard met streekeigen fruitrassen of een fraaie haag of bomenrij?  Met streekeigen bomen of struiken zoals meidoorn, hazelaar en Gelderse roos? Meld u dan vóór 1 oktober aan voor het beplantingsproject ‘Brakel en Poederoijen in het Groen’. Update: Vanwege de grote belangstelling voor dit beplantingsproject is aanmelden alleen nog mogelijk voor de reservelijst. Na de uitdeeldag op 24 november wordt bekeken of deelnemers op de reservelijst mee mogen doen. 


Meedoen buiten Poederoijen en Brakel?

Woont u in het buitengebied, maar niet bij Brakel of Poederoijen en wilt u mee doen aan het project? Neem contact op met de gemeente Zaltbommel via 14 0418 om de mogelijkheden te bespreken.


Hoe werkt het?

Meld u voor 1 oktober aan bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026 353 74 44 of schrijf u in via het aanmeldformulier op de website www.landschapsbeheergelderland.nl. U komt dan op de reservelijst. Na de uitdeeldag wordt bekeken of de deelnemers op de reservelijst nog mee mogen doen. Saskia Bemer van SLG komt vervolgens bij u langs. Zij stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit beplantingsplan wordt plantmateriaal besteld. Op 24 november 2018 volgt een ‘uitdeeldag’. Dan krijgt u de beplanting uitgereikt.


Project Brakel en Poederoijen in het Groen

Omdat we trots zijn op onze landelijke omgeving startten de gemeente Zaltbommel en de Provincie Gelderland het afgelopen voorjaar met het project ‘Brakel en Poederoijen in het Groen’. In samenwerking met de Dorpsraad Poederoijen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken. Inmiddels zijn al 16 beplantingsplannen met inwoners van het buitengebied opgesteld. Er kunnen nog 5 deelnemers mee doen aan het project.