De Uilkerweg in Zuilichem is aangepast; de weg is vanaf Nieuwaal verbreed met betonbermen zodat vrachtverkeer elkaar makkelijker en veiliger passeert. Door de bouw van een kassencomplex is het fietspad gedeeltelijk dichter bij de weg komen te liggen. Het nieuwe gedeelte van het fietspad is gerealiseerd met een berm ertussen.
 
Met name voor de (school)jeugd is de Uilkerweg een doorgaande fietsroute. De weg wordt dagelijks ook gebruikt door zwaar vrachtverkeer van en naar de tuinbouwbedrijven in het gebied. Om de veiligheid voor de (schoolgaande) fietsers verder te vergroten, sprak de dorpsraad Zuilichem haar wens uit om een extra afscheiding tussen weg en fietspad aan te brengen in een flauwe bocht in de Uilkerweg. PHTB heeft deze wens kunnen inwilligen: in de zomer van 2018 is een houten vangrail geplaatst op dit stuk. Een houten vangrail is duurzamer, esthetisch mooier, veiliger en te recyclen zodra hij is afgeschreven. Ook zijn de eventuele reparatiekosten lager: het hout veert na een botsing terug in tegenstelling tot de metalen variant (deze buigt om), waardoor je hooguit kleine beschadigingen dient te herstellen. De vangrail heeft op dit stuk weg ook een snelheidsremmende functie; omdat de weg daar optisch smaller lijkt, minderen automobilisten automatisch vaart wanneer zij de vangrail naderen. De dorpsraad Zuilichem is erg verheugd met de komst van de vangrail: “Het komt duidelijk ten goede aan de veiligheid van onze fietsers op de Uilkerweg. En het ziet er ook nog eens zeer fraai uit!” aldus voorzitter Rien van Veen. Later zal het fietspad tot aan de Harenstraat vrij liggend van de weg (met berm ertussen) gemaakt worden.
 
Op de foto van links naar rechts: Arie van der Ven, Rien van Veen en Gerrit van Maaren van de Dorpsraad Zuilichem, Stan de Laat (projectleider PHTB)​