De werkzaamheden om de verkeersveiligheid en ontsluiting van het tuinbouwinternsiveringsgebied Kerkwijk-Oost een upgrade te geven, zijn in volle gang. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de Viaductweg, de Geerweg en de Nieuwstraat in Bruchem. Ondanks de weersomstandigheden, zijn er toch een aantal punten aangepakt.

Geerweg
De Geerweg is voorzien van een nieuwe asfaltlaag en van een betonberm van 80 centimeter breed. Een lichtmast op het kruispunt is verplaatst om het inrijden van de Geerweg makkelijker te maken.


Betonbermen geplaatst en een lichtmast verplaatst

Nieuwstraat
ok de kruising Nieuwstraat – Geerweg is voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Hier is de weg ook aan twee zijden voorzien van een betonberm. Vrachtverkeer kan elkaar daardoor makkelijker passeren.

Viaductweg
Op diverse locaties op de Viaductweg zijn maatregelen genomen om het verkeer minder hard te laten rijden. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanbrengen van plateaus gecombineerd met betonbermen.Om de betonbermen te kunnen aanbrengen, zijn de zijkanten van het asfalt afgezaagd, zodat het beton in strakke lijn met het asfalt kan worden aangebracht. Vanwege de weersomstandigheden hebben de werkzaamheden aan de Viaductweg tijdelijk stil gelegen en worden deze op korte termijn weer hervat.

Hoe nu verder?
De komende periode werkt PHTB nauw samen met de gemeente Zaltbommel om diverse wegen in Brakel, Poederoijen, Gameren en nog meer locaties aan te pakken.