Deze vrijstaande woning, gelegen op een landelijke locatie in het buitengebied van Nieuwaal, wordt 'omgezet' van agrarische bedrijfswoning naar plattelandswoning.

In het provinciale “Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard” is de woning aangeduid als een “agrarische bedrijfswoning”. Door middel van een procedure conform artikel 3.6.1 van dit inpassingsplan, wordt de aanduiding “voormalige agrarische bedrijfswoning” (VAB), in de volksmond ook wel plattelandswoning genoemd, gerealiseerd.

De woning hoorde voorheen als bedrijfswoning tot het glastuinbouwbedrijf. Dit bedrijf is inmiddels gesloopt. Op termijn zal een nieuw glastuinbouwcomplex achter de woning worden opgericht. Door het toekennen van de aanduiding “voormalige agrarische bedrijfswoning” wordt bewoning door anderen dan de betrokkenen bij het bedrijf mogelijk gemaakt. De bewoners van de woning dienen wel de bedrijfsactiviteiten van het nog te realiseren glastuinbouwbedrijf te gedogen. Voor nadere informatie over VAB-woningen kunt u contact opnemen met de gemeente Zaltbommel. 

 

 

 

Planning: 
verkocht
Contactpersoon PHTB: 
Roel Kiewiet roel@phtb.nl
Straat + huisnummer: 
Hogeweg 5
Postcode: 
5313 BA
Plaats: 
Nieuwaal